På Folkeuniversitetet vil du finne både nettbaserte kurs, dagskurs, kveldskurs og mye mer. På denne private fagskolen kan du blant annet ta språkkurs, mesterutdanning, høyskolefag samt fag- og svennebrev. I tillegg tilbyr utdanningsinstitusjonen gratis veiledning til alle sine studenter, noe som gjør at du får den oppfølgningen du trenger underveis.
Hva kan Folkeuniversitetet tilby?
Du finner en rekke spennende fagfelt å utdype deg i på Folkeuniversitetet. Her får du en oversikt over fagfeltene og kurs-emnene som tilbys:
- Kultur- og fritidskurs
- Yrkesrettede kurs og utdanninger
- Mesterutdanning
- Universitets- og høgskolefag
- Generell studiekompetanse
- Fag- og svennebrev
- Språkkurs
- Fagskoleutdanning
Hvilke studier kan du velge blant?
Det finnes svært mange ulike studier og kurs å velge blant på Folkeuniversitetet, noe som betyr at alle vil kunne finne noe som faller i smak. Her er en liten smakebit på noen av kursene og studiene som tilbys:
- Engelskkurs nybegynner
- Franskkurs høyere nivå
- Norskkurs mellomnivå
- Samiskkurs høyere nivå
- Spanskkurs nybegynner
- Renholdsoperatør
- Tømrer
- Apotektekniker Vg3
- Helseservice Vg2
- Helse- og oppvekstfag
- Fotterapi og ortopediteknikk
- Jusstudiet
- Mesterutdanningen – bedriftsledelse
- Mesterutdanningen – faglig ledelse
- Praktisk forbrukerjus
- Teknisk dokumentkontroll
- HMS for ledere
- Presentasjonsteknikk
- Flerkulturell omsorg
- Varmearbeider
Hvem passer studier på Folkeuniversitetet for?
I likhet med de fleste andre utdannelser, er det ingen fasitsvar på hvem som bør / ikke bør studere på Folkeuniversitetet. Her vil de fleste kunne finne noe som faller i smak, men studiene passer nok aller best for dem som ønsker korte og gjerne yrkesrettede utdanninger, eventuelt dem som ønsker å fordype seg i et språk for egen selvutvikling. Utdannelsene og kursene passer ypperlig for deg som har jobb utenom studiene, eller deg som har barn og familie slik at tradisjonelle studier ikke lar seg gjennomføre. Husk at det ikke er gratis å studere på Folkeuniversitetet, i motsetning til
studier på offentlige universiteter og høgskoler. Du må derfor betale skolegangen med oppsparte midler eller forhøre deg med Lånekassen.